DANSavontuur - losse workshops

</p> <p align="center">&nbsp;</p> <p align="center">&nbsp;|&nbsp;<a class="noframe" href="agenda.htm">agenda</a>&nbsp;||&nbsp;<a class="noframe" href="cursussen.htm">cursus</a>&nbsp;|&nbsp;&nbsp;<a href="x-cursus-dal.htm" class="noframe">Dancing-Alignment&nbsp;</a>|&nbsp;<a href="cursus-ci.htm" class="noframe">Contact-Improvisatie</a><br> | <a class="noframe-s" href="workshops.htm">workshops</a>&nbsp;||&nbsp;<a class="noframe" href="over_sebas.htm" >over Sebas</a>&nbsp;|&nbsp;<a class="noframe" href="telefoon-mail.htm">contact opnemen</a>&nbsp;|&nbsp;<a class="noframe" href="how_to_get.htm">hoe kom je er</a>&nbsp;|&nbsp;<a class="noframe" href="links.htm">links</a>&nbsp;||&nbsp;<a class="noframe" href="index.htm">home</a></p>

uitleg over workshops binnenkort staat nu in de agenda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* zat. 10 dec. Eindhoven

Losse CI-workshop door Sebas voor de jam in Eindhoven.

Wanneer:19.30-21.30 u
Waar: in het TAC, Vonderweg 1, Eindhoven (tegenover PSV stadion).
   Gratis parkeren. Hier vind je de routebeschrijving

Meer info en aanmelden via de site van Eindhovendanst.
Nivo: open voor ieder nivo van ervaring

Thema:
"Radiating your dance"

Aanwezig en in-de-wereld blijven, terwijl je in contact bent.

In deze workshop breiden we onze aandacht uit: niet alleen het contact-punt met onze partner, maar ook de wereld om ons heen: we gebruiken de druk in dit punt om dit door ons hele lichaam te laten 'stralen'; en om ons een richting in de ruimte te geven. Dit geeft ons een in-de-wereld alertheid, die veel speelsheid brengt.

.....
Nieuwe workshops volgen steeds in de loop van het seizoen ...
(soms staat de datum al iets eerder in de agenda)

^--  terug naar boven


Practische tips voor jezelf:

* zorg dat je kleren aan hebt ZONDER scherpe knopen, ritsen of riem e.d.
* een lange broek waar je goed in kunt bewegen is het handigste
  (dus beter geen rok of korte broel voor tijdens de workshop !)

* We zullen beginnen met oefeningen op ons zelf om in ons lichaam aan te komen, om van daaruit op een makkelijke en veilige manier met elkaar oefeningen te kunnen doen.

* Er is altijd ruimte om jouw eigen grenzen aan te geven: om dat van de oefening te doen wat voor jou goed gaat, of de oefening e.v. iets aan te passen, of even een oefening over te slaan. Je zult dit wel zelf aan moeten geven: aan mij en/of degene waar je e.v. op dat moment mee danst .


CONTACT - IMPROVISATIE is een dansvorm, waarbij het aanraken/ het contact gebruikt wordt als inspiratiebron voor de dans. Leiden-volgen-luisteren; leunen-vallen-rollen.
Het gaat niet zo zeer om "mooi" te dansen, maar eerder om het plezier. Speels reageren op een ander met veel aandacht voor de (on–)mogelijkheden van jouw lichaam en dat van je partner.
...> Hier is meer uitleg over Contactimprovisatie

  ^--  terug naar boven

- terugblik op eerdere workshops -
  • Zaterdagmiddag 10 september 2011 - Nijmegen

We dansen dan in de Ark van Oost in Nijmegen en daar hebben we plaats genoeg, dus voel je vrij om te komen en om je vrienden / bekenden mee te nemen.

Aanvangstijd van de workshop is 14.00 uur
De contactimprovisatie-jam is van 15.30 tot 18 uur

N.b. deelname aan workshop en jam zijn zoals altijd voor eigen risico.
Opgeven voor de workshop is voor ons erg prettig maar niet verplicht.

De workshop is zowel voor beginners als gevorderden geschikt.

Prijs:
Workshop contactimprovisatie 7,50 euro
Contactimprovisatie Jam 5 euro
Workshop & Jam samen 10 euro

Adres:
De Ark van Oost, Cipresstraat 154, 6523 HR Nijmegen

Meer informatie (informatie over de workshop en jam) vind je op:
www.anitya.nl/..../contact-improvisatie-nijmegen.html

Welkom en tot dans, Het CI-team Nijmegen:
Andrea Kartmann, Jop Nozza, Enrique van Doezelaar, Robbert Kroes
Contactpersoon: Enrique van Doezelaar, 024-3480 480 of 06-1410 9948


• zondag 31 januari 2010:
Thema: centrum en periferie

Zoals wellicht bekend is:
in Contact-Improvisatie gebruiken we het aanraken -het contact- om in doorgaande bewegingen -in een "dans"- elkaar te beïnvloeden, of om elkaar te gebruiken voor je eigen bewegingen. En ook om de bewegingen van de ander preciezer te kunnen voelen en zo op elkaars bewegingen te kunnen reageren.
Kortom: om met elkaar te dansen en plezier te hebben.

In deze workshop onderzoeken we het aanraken/dansen vanuit je eigen centrum (buik, onderrug, bekken) en het aanraken/dansen met behulp van je armen en benen. Hoe gebruik je dit om de ander te sturen/beïnvloeden (goed luisterend...) en hoe gebruik je dit om je èigen bewegingen meer mogelijkheden te geven?
Een ontdekkingsreis van hoog tot laag rondom een bewegende partner.

We beginnen heel eenvoudig, zodat iedereen kan meedoen.
En we beginnen zoals gewoonlijk, met eerst in ons eigen lichaam aan te komen en ons eigen centrum zélf in dans te brengen. Zo ontstaat er een veilige basis in je eigen lichaam, van waar uit je beter voor jezelf en voor de ander kunt zorgen in de oefeningen en de dansen met de anderen.

Ook deze dag gaat het om het verkennen van meer mogelijkheden om met en zonder contact te bewegen en om samen plezier te hebben.


• Zondag 22 nov. 2009:
Thema: Vanuit je centrum het contact volgen

Het centrum van je lichaam, de zone rond je buik en onderrug, is ook waar het zwaartepunt van je lichaam zit. Als dit gebied ondersteunt wordt, bijvoorbeeld door de rug van een andere danser, heb je veel bewegingsvrijheid met de rest van je lichaam. Tevens is dit ook het deel van je lichaam waar je op heel veel manieren makkelijk (een deel van ) het gewicht van een andere danser kunt ondersteunen zonder dat het je veel kracht kost.
We zullen deze middag veel ons centrum gebruiken om elkaar te ondersteunen en om mee óver en onder anderen te rollen.
We beginnen heel eenvoudig, zodat iedereen kan meedoen.

We beginnen met eerst in ons eigen lichaam aan te komen en ons eigen centrum zélf in dans te brengen. Zo ontstaat er een veilige basis in je eigen lichaam, van waar uit je beter voor jezelf en voor de ander kunt zorgen in de oefeningen en de dansen met de anderen.

Ook deze dag gaat het om het verkennen van meer mogelijkheden om met en zonder contact te bewegen en om samen plezier te hebben.
Doordat we de hele middag de tijd nemen, kunnen we het materiaal wat meer in ons lichaam laten beklijven, en hebben we ook genoeg tijd om er vrijer mee te spelen-dansen.


• Zaterdagmiddag 6 juni 2009
Thema: het rollende contactpunt - om en om en om en om

Bij contactimpro is het punt/gebied van het lichaam, waar je elkaar aanraakt de plek waar de meeste communicatie plaats vindt. Ik wil met jullie deze middag gaan bekijken wat er in dat "contact-punt" allemaal gebeurt en hoe je daar op kunt reageren.

  • Hoe blijf je aan een punt plakken? Of: hoe laat je dat punt over je hele lichaam rollen?
  • Hoe beweeg je als je heel weinig, of juist veel meer gewicht in je partner geeft (d.w.z.: dat je iets tegen je partner aan leunt)
  • Hoe kun je het contact gebruiken om je samen door de ruimte te verplaatsen, en de vloer te betrekken in je dans; het leunen kan je helpen om makkelijker te bewegen

Maar in ieder geval: hoe kunnen we zo meer variatie in onze bewegingen en reacties mogelijk maken en hiermee zo veel mogelijk plezier met elkaar hebben.

Doordat we de hele middag de tijd nemen, kunnen we het materiaal wat meer in ons lichaam laten beklijven, en hebben we ook genoeg tijd om er vrijer mee te spelen-dansen.


 


Soms een korte workshop vooraf aan de dansavond: dit is meer een inleiding om met Contact Improvisatie kennis te maken, en als leuke opwarmer voor de dansavond.

avondworkshop

• za. 18 apr.: korte workshop voor de dansavond
Thema: introductie in Contactimpro & opwarming voor de avond

Tijd: 21.00 - 22.00 u.; daarna vrij dansen
Plaats: Cultuurcafe, Pieter Bondamplein Nijmegen (bij Universiteit)

Prijs: 8,50 (inclusief dansavond tot 01:30 uur)
Aanmelden niet nodig

 

Zie: www.rookvrijswingennijmegen.nl


 


DANSAVONTUUR - terug naar index

> terug naar boven