<p align="center"><a name="top"></a> <a target="_top" href="index.htm"> <b><font size="3" color="#0000FF" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">DANS</font><img src="images/shimes/shime-1x1.gif" width="1" height="1" border="0"><font size="3" color="#0066FF" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><i>avontuur</i></font></b> </a> </p>

Vriendjes met je lijf

een danscursus....

Op dit moment is er geen cursus "vriendjes met je lijf" gepland....

 


Meer informatie:
zie contact
of bel Sebas: 06 - 1833 4743

Dans en verbeelding
voor mensen met (meer) gewicht

je lichaam van binneuit ervaren
en van daaruit bewegen


een cursus bedoeld voor:

een DANSCURSUS
spel, plezier & verbeelding
en met aspecten uit de Haptonomie


Doel en inhoud van de cursus:

In deze cursus zullen we op een subtiele manier bijzondere uithoeken van ons lichaam verkennen. Om anders te gaan kijken naar je lichaam. Niet zo zeer naar wat er niet goed aan is, maar eerder naar hoe bijzonder het is.

Veelal zullen we een geleide reis naar binnen maken, waar je met hulp van plaatjes en voorstellingsbeelden bepaalde aspecten van de anatomie van je lichaam direct in je eigen lichaam zult kunnen ervaren. Ineens vůel je bij voorbeeld de verschillende wervels in je rug!
Door dan vanuit deze ervaren lichaamsdelen te gaan bewegen, soms klein en subtiel, dan weer groot of juist heel expressief, wordt je lichaam steeds meer vertrouwd en je eigen. Je wordt "vriendjes met je eigen lichaam".

De buitenkant wordt misschien wel minder relevant. Maar vooral zullen je bewegingen anders, efficiŽnter en gevarieerder worden.
In ieder geval kun je zo meer genieten van bewegen en dans. Als beweging geen doel meer is om af te vallen, maar gewoon iets is, dat je om (en met) het plezier doet, dan is het veel beter vol te houden, met alle positieve gevolgen van dien.

je lichaam van binnenuit ervaren
en van daaruit bewegen

In de cursus gebruiken we aspecten uit de haptonomie:
   Haptonomie
   is de leer van de tastzin. Letterlijk en figuurlijk tasten: voelen met je huid, voelen in je lichaam. De Haptonomie leert om meer aspecten van de tast te herkennen en te gebruiken in relatie tot je omgeving.


De combinatie van dans en oefeningen geeft ruimte voor speelsheid en veilig kunnen onderzoeken van je eigen lichaam. Jouw grenzen en nieuwsgierigheid bepalen hoever je hierin kunt en wilt gaan.

Eerdere danservaring is niet noodzakelijk !

Deze cursus is NIET bedoeld om af te vallen, dus geen conditietraining, vetverbranding of dergelijke, maar om op een prettige,  zachte manier dansend contact te maken met je eigen lichaam en daarmee het vertrouwen in je lichaam en je zelfvertrouwen te doen toenemen.


De cursus wordt gegeven door Sebas en Annemieke.

Voor meer informatie:
bel Sebas: zie contact

terug naar boven                terug naar de beginpagina van DANSAVONTUUR